Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»3 салати с пъпеш, които ще очароват сетивата ви

3 салати с пъпеш, които ще очароват сетивата ви

Почти всеки човек чака с нетърпение настъпването на лятото, не само защото то се свързва с почивката на море, но и защото това е моментът, когато на пазара изскачат любимите ни плодове. С особено голямо нетърпение от малки и големи се чака появата на първите пъпеши.

Този вкусен плод е подходящ за консумация както самостоятелно, така и в компанията на много други продукти, като най-интересни и подпалващи въображението са салатите.

Ето защо Ви предлагаме 3 невероятни рецепти за салати от пъпеш:

Плодова салата с пъпеш и синьо сирене

Необходими продукти: 1 пъпеш, няколко зрънца едро черно грозде, 80 г синьо сирене, 30 мл бяло вино, няколко листа прясна мента

Начин на приготвяне: Пъпешът се измива, нарязва на две по ширина и едната част се използва за купа, като се премахват с лъжица семките. Другата част се обелва и нарязва на едри парчета. Сипват се в купа заедно с гроздето и се заливат с виното. Оставят се така за 30 мин. Сиренето се нарязва на кубчета, прибавя се към плодовете и всичко се разбърква внимателно. Прехвърля се в декоративната купа от половината пъпеш и се сервира украсено с мента.

Пикантна салата от пъпеш

Необходими продукти: 150 г обелен и нарязан на парчета пъпеш, 150 г обелена и нарязана на парчета диня, 150 г едро черно грозде, 4 ч. л. лимонов сок, 1 щипка лют червен пипер, няколко листенца прясна мента

Начин на приготвяне: В купа се смесват всички плодове и се заливат със смесените лимонов сок и лют пипер. Изчаква се около 10- 15 мин, докато подправките попият, и плодовете се сервират гарнирани с листенца мента

Орехови хапки от пъпеш върху канапе от зелена салата

Необходими продукти: 1/2 пъпеш, 200 г смлени орехови ядки, няколко листа зелена салата, 150 г цедено кисело мляко, 1 с.л. мед, листенца мента.

Начин на приготвяне: Нарежете обеления пъпеш на по-едри парчета и ги оваляйте в ореховите ядки. Измийте листата салата и застелете с тях дъното на платото, върху което ще поднасяте салатата. В малка купа изсипете цеденото мляко и по средата му сложете разтопения, но охладен мед. Гарнирайте с листата от мента. Поставете купата в центъра на платото и около нея подредете ореховите хапки от пъпеша

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
51
41
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати