Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Трите най-вкусни рецепти за гъбена супа!

Трите най-вкусни рецепти за гъбена супа!

Гъбена супа

Освен че са вкусни, гъбите имат и много полезни качества - те се приготвят бързо, от тях нищо не се изхвърля, могат лесно да бъдат съхранявани в хладилника за около 5 дни и защото наистина имат свойството да действат като сюнгер, са подходящи за приготвянето на редица супи, тъй като попиват всички ароматни билки и подправки, сложени в тях. Ето защо Ви предлагаме да пробвате следните 3 рецепти за гъбени супи:

Пилешка супа с гъби

Пилешка супа с гъби

Необходими продукти: 800 г пилешки бутчета, 150 г гъби, 30 г масло, 1 с. л. брашно, 1 с. л. лимонов сок, сол и черен пипер на вкус, няколко стръка пресен магданоз

Начин на приготвяне: Пилешкото месо се сварява до пълна готовност, изважда се и се обезкостява. В прецеденият пилешки бульон се пускат нарязаните на резени гъби и след около 20 минути се прибавя запръжката от брашното и маслото. След 5 минути в супата се връща пилешкото месо, подправя се със сол, черен пипер и лимонов сок и преди да бъде сервирана в купи, се поръсва със ситно нарязан магданоз.

Крем-супа от гъби

Гъбени супи

Необходими продукти: 4 ч. ч. нарязани на резени печурки, 3 с. л. масло, 1 глава ситно нарязан кромид лук, 1 скилидка чесън, 1/2 ч. ч. сметана, няколко стръка копър, сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне: В маслото се запържва лукът и ситно нарязаният чесън. Добавят се гъбите и котлонът се намалява, докато се задушат.

Долива се малко вода, вари се около 15 мин., супата се подправя със сол и черен пипер на вкус и се пасира. Когато всичко е готово, се долива сметаната, поръсва се със ситно нарязания копър и супата се връща за кратко пак на котлона, за да се подгрее.

Гъбена супа със застройка

Супа

Необходими продукти: 200 г гъби, 3 картофа, 1 морков, 4 ч. ч. зеленчуков бульон, 30 г масло, 1 с. л. брашно, 1 яйце, 1/2 ч. л. горчица, 1 ч. л. оцет, сол и черен пипер на вкус, няколко стръка прясна мащерка

Начин на приготвяне: Едро нарязаните картофи, морков и гъби се заливат със зеленчуковия бульон и се оставят да кипнат. Прибавят се горчицата и оцетът и всичко се вари на слаб огън около 30 мин. Зеленчуците се надробяват с вилица и се прибавя разтвореното в малко вода брашно.

След около 6-7 минути се добавя маслото, подправя се със сол и черен пипер на вкус и се застройва с разбитото яйце. Супата се поднася, поръсена с листенца прясна мащерка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest