Три неустоими рецепти за домашен мус

1 от 3 Снимки

Мус от манго



Необходими продукти: 3 нарязани плодове от манго, 2 с. л. портокалов ликьор, 3 с. л. лимонов сок, 3 белтъка, 250 мл разбита сметана, 3 с. л. захар.

Начин на приготвяне: Мангото, портокаловият ликьор и лимоновият сок се разбиват с миксер или пасатор. Отделно се разбиват на сняг белтъците и към тях внимателно се прибавя захарта. Към половината белтъчна смес се прибавя сметаната и плодовата смес. Най-накрая се слага другата половина от белтъците и внимателно се разбърква. Мусът се сервира в красиви купички и се оставя да се охлади в хладилника за 2 часа. Може да бъде гарниран с резенчета манго, портокал или лимон.

Малко са хората, които да не чакат с нетърпение завършека на тържествената вечеря, за да дойде ред на десерта. За съжаление обаче много често домакинята не разполага с достатъчно време за нещо по-изискано като торта или тържествен сладкиш.

Именно за такива случаи на помощ се появяват мусовете, които стават лесно и бързо, могат да бъдат приготвени от предходния ден и в същото време са много вкусни.

Ето защо тук Ви предлагаме 3 интересни рецепти за мус, които можете да предложите на своите близки или гости.

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати