Къри вкусотии за закуска, обяд и вечеря

1 от 3 Снимки

Бърза закуска от омлет с къри и гъби


Необходими продукти: 4 яйца, 3 с. л. натрошено сирене, 100 г измити и нарязани гъби, 1 с. л. къри, няколко стръка див чесън, 1 ч. л. разтопено масло, сол на вкус

Начин на приготвяне: В купа смесете разбитите яйца, сиренето, гъбите и кърито. Нагрейте маслото в тефлонов тиган и изсипете в него яйчената смес. Ако е необходимо, добавете сол. Когато омлетът е готов, го сервирайте, поръсен със ситно нарязания див чесън. Ако не разполагате с такъв, можете да го замените с магданоз.

Кърито, което в Индия се продава на листенца и където е най-употребявано, няма нищо общо с това, което ние наричаме къри, а именно - смесица от подправки, която може по вкус да е най-разнообразна. Най-използвани при нас са обикновеното къри и мадраското къри, като второто има откровено лют вкус.

И двата вида придават приятен жълтеникав цвят на ястията и могат да бъдат използвани за всякакви меса, ориз, риба, зеленчуци, яйца и др. В случая Ви предлагаме 3 рецепти с къри, които може да приготвите в зависимост от това кое време на деня е.

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати