Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Да приготвим домашна майонеза в блендер!

Да приготвим домашна майонеза в блендер!

Да приготвим домашна майонеза в блендер!

На пазара се предлагат много различни уреди – блендери, центрофужни сокоизстисквачки, бавно пресоващи сокоизстисквачки – хоризонтални, вертикални и т.н. Като цяло изборът е много голям и затова трябва да сте наясно точно от какво имате нужда и каква работа може да ви свърши. Блендерът е чудесен уред, с който освен смутита може да правите различни сокове, пюрета, тапаси, сладолед, брашна и какво ли още не.

С него несъмнено имате широко поле на изява и може да развихрите въображението си в измислянето на най-различни рецепти. Днес ще ви представим някои страхотни идеи, с които да зарадвате семейството си.

Домашна майонеза

1 яйце, 150 мл слънчогледово олио, 1/2 ч.л. горчица, 1/2 ч.л. сол, 1/2 ч.л. захар, 1 с.л. лимонов сок.

Всички съставки се изсипват на едно място и се разбиват с пасатор или блендер до получаване на хомогенна смес. Ако пък искате по-млечен вкус, заменете яйцето със 150 мл прясно мляко, което да разбиете заедно с олиото - това е любимата млечна майонеза. След това добавете и останалите подправки.

Царевично брашно

Просто трябва да сложите царевицата в съда и да пуснете на силна скорост. Разбивайте, докато се смели напълно. Същото упражнение може да направите с бадеми или лешници – получава се наистина чудесно брашно за десерти!

Гаспачо

Салца в блендер

Кой не обича традиционната испанска студена супа? За да я направите, освен от блендер ще имате нужда от 50 г спанак, 3-4 домата, 1 морков, ½ стрък целина, ½ цвекло и малко вода. Поставете всички съставки в уреда и действайте!

Домашна салца

Печени чушки, чери домати, лук, чесън, люти чушки, сол, черен пипер, кантарион, сок от лайм. Всичко се разбива в блендера и се сервира с чипс или вкусна препечена тортиля.

Вкусен ябълков сос

Как ви звучи пухкав кекс, сервиран с ароматен ябълков сос? Трябват ви ябълки, ябълков оцет, ванилов екстракт и канела на прах. Всичко се блендира по познатия метод. И само за няколко минути имате вкусен ябълков сос.

Освен това той може да замества захарта в някои сладкиши, така че не пропускайте тази възможност, ако искате да намалите обиколката на талията си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Мартина Тракова
Пробвай,само да не хвърлиш и новата заедно с пресечената :D
1
0
Люси
Люси
15.12.2015 13:37
Бих опитала да направя ново малко количество с едно яйце и към новата майонеза да добавям по лъжица от пресечената. При внимателно боравене с материала майонезата захваща и става като нова :D
2
0
Мартина Тракова
Нищо не може да се направи.Изхвърля се! :D
0
3
Люси
Люси
15.12.2015 12:09
Какво да правим, ако майонезата се пресече при приготвянето?
1
0