Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Най-вкусните солени мъфини, които ще опитате някога!

Най-вкусните солени мъфини, които ще опитате някога!

Пламена M.Пламена M.
Джедай
2k1k
Солени мъфини

Мъфините бързо се превърнаха в един от най-любимите десерти в света. Солените им вариации също са на път да постигнат същия успех. Тук сме събрали три неустоими изкушения за солени мъфини. Те се приготвят на същия принцип, както и сладките. Разликата е в съставките. Ето ги и тях:

Солени мъфини с маслини

Необходими продукти: 2 яйца, 1 ч.ч. кисело мляко, 1/2 ч.ч. зехтин, 2 ч.ч. брашно, 1 равна ч.л. сода за хляб, 1 ч.ч. натрошено сирене, 1/2 ч.ч. почистени от костилките и нарязани на парченца маслини

По желание: 1 ч.л. ситно накълцан пресен розмарин или риган

Начин на приготвяне: Яйцата се разбиват с киселото мляко с угасената в него сода. При постоянно бъркане се добавят зехтинът, брашното, сиренето и маслините. Сместа се разпределя във формичките за мъфини с книжни капсулки.

Друг вариант е формичките да се намаслят и поръсят с брашно. Пълнят се с помощта на супена лъжица. Солените мъфини се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 25 минути. Вадят се и се оставят във формата за още 7-8 минути, след което се отлепват и се сервират.

Мъфини с маслини

Мъфини с пиле

Необходими продукти: 2 яйца, 2 ч.ч. брашно, ½ ч.ч. олио, 1 ½ ч.ч. кисело мляко, 1 ч.л. бакпулвер, 200 г пилешко месо, 4 стръка босилек

Начин на приготвяне: Киселото мляко, яйцето и олиото се смесват в дълбока купа и се разбиват. Брашно и бакпулверът се пресяват и се смесват към получената смес. Разбива се с миксер.

Пилето се нарязва на ситно и се запържва до златисто. Босилекът се накълцва на ситно и заедно с пилето се добавят към получената хомогенна смес. Разбъркват се с лъжица.

Мъфини със сирене

Солените мъфени се пекат в предварително загрята до 180 градуса фурна за 35 минути. Похапват се топли или охладени.

Мъфини със сирене и кашкавал

Необходими продукти: 2 ч.ч. брашно, 1/2 ч.ч. олио, 2 яйца, 1/2 купичка кисело мляко, 1 ч.л. сода за хляб, 1-1/2 ч.ч. натрошено сирене

По желание: настърган кашкавал, босилек, ким и др.

Начин на приготвяне: Яйцата, олиото и киселото мляко се разбиват в голяма купа. Добавя се содата и продължава да се бърка. Постепенно се добавя и брашното. Последни се добавят сиренето и подправките. Разбъркват се добре.

Мъфините се пекат в предварително загрята фурна за 25-30 минути. Малко преди края се поръсват с кашкавал и подправки. Сервират се добре охладени.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest