Закуска с яйца за вечеря

Вечеря

Едни от най-обичаните закуски са бърканите яйца, приготвяни в най-различни вариации. Според правилата на класическата френска кухня няма нищо лошо в това да ги похапваме и за вечеря.

Според едни от най-популярните френски готвачи Джулия Чайлд и Жак Пепен яйцата са крайъгълният камък на кулинарията. И въпреки че се приготвят бързо и са винаги вкусни, за да се достигне нужната консистенция, цвят и вид, се изисква изключителна техника.

Явно не само във Франция смятат, че закуската може да се похапва и за вечеря. В редица заведения и пъбове в Ирландия и Англия традиционна английска закуска с яйца, бекон, боб и т.н. се предлага целодневно и се препоръчва особено за вечеря.

Английска закуска

Противници на честата консумация на яйца и омлети изразяват страх, че това може да доведе до повишаване на [лошия холестерол]. Истината е, че приемането му чрез храната не повишава холестерола в тялото. Причината е черният дроб, който е виновен за 95% от този, който попада в кръвта.

Това е резултат от неправилното разграждане на зърнените храни, газираните напитки, соковете и захарта. Увеличеният холестерол се дължи най-вече на тези храни и не толкова на нарочените завредни мазнини и яйца.

Яйца с бекон

Така че следващия път като се чудите какво да похапвате на вечеря, заложете на закуската и забъркайте шарен омлет. Още по-вкусен ще стане, ако добавите малко бекон, наденичка, лук и други любими продукти по избор.

5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати