Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Топ 3 на най-вкусните рецепти за шаран на Никулден

Топ 3 на най-вкусните рецепти за шаран на Никулден

Антония Р.Антония Р.
Джедай
1k1232
3 от 3 Снимки

Шаран по селски


Необходими продукти: 1 шаран (около 2 кг) 800 милилитра олио, 80 г ориз, 250 г лук, 8 г червен пипер и сол на вкус.

Начин на приготвяне: С горещена мазнина задушете накълцания лук. След като се запържи до златисто, добавете предварително измития ориз. Към тях прибавете червения пипер, солта и 250 милилитра топла вода.

След около 5 минута преместете сместа в намазнена тава и върху нея поставете добре измития, почистен и осолен шаран. Печете в умерена фурна.

На 6 декември православните християни отбелязват Никулден и по традиция на този ден се събираме с близки и роднини на обща празнична трапеза, на която задължително трябва да присъства шаран, тъй като е представян като слуга на светеца, когото почитаме – Свети Николай.

Дори да не можете днес да приготвите шаран, задължително хапнете някакъв вид риба - толстолоб, скумрия, а за по-мързеливите дори рибена консерва ще свърши работа.

Условието е само рибата, която ще готвите на Никулден, да бъде цяла, а не на парчета, за да може да запазите здравето и късмета цели през идната година.

А за онези от вас, които не искат да подминат традицията и не си пестят времето в кухнята, предлагаме 3 класическите рецепти за сготвен шаран за Никулден, които може да разгледате в галерията горе и които ще се усладят на всекиго със сигурност.

За всички останали предлагаме и идеи за шаран с ориз и шаран котлети.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Neli
Neli
13.12.2015 09:11
SHaran, palnen s buldur, praz i stafidi.Opitaite i........posle ste povtorite.
0
0