БАБХ стартира засилени проверки по повод Коледните и Новогодишните празници

Бюфет проверки

От днес (21 декември) Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) стартира поредна серия от засилени проверки във връзка с предстоящите Коледни и Новогодишни празници.

Инспекторите на агенцията ще проверяват предприятия за производство и търговия с храни, складове за търговия с хранителни стоки, заведения за обществено хранене.

Обект на проверка ще бъдат и обектите за търговия на дребно с хранителни стоки, пазари и борси, както и всички обекти, които предлагат на клиентите си ол инклузив пакети за предстоящите празници.

Сред основните неща, за които ще следят инспекторите от Българската агенция по безопасност на храните, ще бъдат произходът, сроковете, условията за съхранение и правилното етикетиране на храните.

Проверки на БАБХ

Ще се проверява също регистрацията на обектите, съответствието на сградов фонд и оборудване.

Целта на поредната масирана акция на Българската агенция по безопасност на храните и да се предотвратят опитите на недобросъвестни производители и търговци за злоупотреба през празничните дни.

Агенцията по безопасност на храните започна засилена серия от проверки по търговските обекти още в началото на декември, преди Никулденските празници.

В резултат на съвместни действия между екипи на НАП, СДВР и БАБХ преди дни бяха задържани близо 50 тона месо от 43 търговски обекта в страната.

Дори и по време на празниците гражданите ще могат да подават сигнали да нередности на горещия телефон на Българската агенция по безопасност на храните – 0700 122 99 или онлайн.

Навръх Коледа и Нова година сигналите ще бъдат приемани от дежурни екипи на БАБХ, които ще могат да реагират на подадените сигнали и да извършват извънредни проверки.

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати