Чаша червено вино е равна на час тренировка във фитнеса

Вино

Една чаша червено вино може да подобри физическата ви форма точно както един час усилена тренировка във фитнеса. До това заключение са стигнали канадски учени, които изследвали ефекта на ресвератрола върху лабораторни мишки.

Научният екип от университета в Алберта открили, че червеното вино като напитката, съдържаща най-високи нива на ресвератрол в естествен вид, има най-положително влияние върху тялото.

Тестовете с мишки доказали, че е необходима само една чаша от виното, за да се подобри физическата кондиция на всички нива, както го прави един час тренировка във фитнеса.

Червеното вино е изключително полезно, но само при умерена консумация, казва авторът на проучването Джейсън Дайк.

Експертите съветват всички хора, които поради някакви физически увреждания не могат да посещават фитнес залата, да консумират заедно с обяда или вечерята и чаша от 250 милилитра червено вино.

Червено вино

Освен да поддържа тялото, виното помага за по-здраво сърце, мускули и кости. Ако прекалявате с виното обаче, ефектът ще е обратен, понеже в една чаша се съдържат 251 калории, прекаляването може да е опасно за здравето.

Но този недостатък лесно може да бъде компенсиран с повече движение. Червеното вино също така е полезно за избягване на кръвни съсиреци, то забавя стареенето на мозъка, предпазва от рак на дебелото черво и от диабет тип 2.

Червеното вино е и най-добрият елексир срещу остаряването. Напитката е богата на антиоксиданти и полифеноли, които са в пъти по-полезни срещу бръчките от хваления витамин Е.

Може да пиете по чаша или две червено вино, а може да го използвате за винена терапия, като потопите тялото си във вана, пълна с вино. Процедурата е истински хит, а милиони дами споделят, че наистина е ефективна.

5 3
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Temenuzhka Yaneva
Temenuzhka Yaneva
12.01.2017 20:34
Сигурно има ефект. Дебел алкохолик - няма!!! :D
0
1
Мина Гергова
Мина Гергова
08.04.2016 16:39
Наистина е много полезно, но разбира се КАЧЕСТВЕНОТО и добре направеното червено вино! ХАХАХ!! бРАВО БРАВО Деси :)!!!
0
0
Деси Маринова
Хахах, май трябва да наблягаме повече на виното.
2
0
Искрен Коцев
Искрен Коцев
07.01.2016 00:02
Този сайт е спонсориран от производтелите на червено вино ли?
Резвератролът е антиоксидант, но алкохолът е профибротик и прокарциноген!
0
2