Най-любимите зимни храни на българина

1 от 9 Снимки

1. Кавърма


Родината на кавърмата е Турция, но консумацията на ястието е залегнала в традиционната ни кулинарна традиция от векове. Месо по избор се нарязва на ситно, подправя се със зеленчуци и подправки и се пече в гювеч;

През студените зимни дни организмът ни се пренастройва и започва да търси много и разнообразни храни. Тялото се нуждае от повече витамини и минерали от обикновено. Калориите също трябва да са повече, за да може телесната температура да се поддържа в норма.

За щастие традиционната българска зимна кухня предлага всичко необходимо за здравето ни, и то в страшно апетитни варианти. Хапвайте си кисело зеле през студените месеци и нямайте притеснения, защото то ви дава ценни пробиотици, които ви държат здрав и във форма.

Купичка топла пилешка супа може да ви набави важни микроелементи, когато организмът ви е отслабнал, а родният качамак си е буквално здраве в чинията. А кои са останалите най-полезни и обичани зимни ястия у нас, може да видите в галерията горе.

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
ВИЛИ-Виолета Матева
Зимата е за свинско ,домашно червено вино ,сланинка и луканки -нищо че са вредни много са вкусни :)))
0
0