Gotvach.bg»Статии»Любопитно»Най-любимите зимни храни на българина

Най-любимите зимни храни на българина

Пламена M.Пламена M.
Джедай
2k1k
2 от 9 Снимки

2. Картофи


У нас консумацията на тези богати на въглехидрати зеленчуци през зимата се увеличава. Най-обичани от българина са задушените картофи с копър и чесън, както и варените зеленчуци, похапвани самостоятелно или като гарнитура;

През студените зимни дни организмът ни се пренастройва и започва да търси много и разнообразни храни. Тялото се нуждае от повече витамини и минерали от обикновено. Калориите също трябва да са повече, за да може телесната температура да се поддържа в норма.

За щастие традиционната българска зимна кухня предлага всичко необходимо за здравето ни, и то в страшно апетитни варианти. Хапвайте си кисело зеле със свинско през студените месеци и нямайте притеснения, защото то ви дава ценни пробиотици, които ви държат здрав и във форма.

Купичка топла пилешка супа може да ви набави важни микроелементи, когато организмът ви е отслабнал, а родният качамак си е буквално здраве в чинията.

А кои са останалите най-полезни и обичани зимни ястия у нас, може да видите в галерията горе. Българинът обича да похапва зимата най-много точно тези нашенски вкусотии, често гарнирани с чесън, люто, някоя вкусна и хрупкава туршия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
ВИЛИ-Виолета Матева
Зимата е за свинско ,домашно червено вино ,сланинка и луканки -нищо че са вредни много са вкусни :)))
0
0