Вайсбрат

Да приготвим перфектното телешко филе Вайсбрат?

Телешкото месо е предпочитано в много страни по света. От него се приготвят както лесни ежедневни храни като бургерите, така и изискани специалитети, които могат да впечатлят и най-взискателните ценители на кулинарното изкуство.

Обикновено червеното и по-специално телешкото месо е трудно за готвене и изисква повече време в кухнята. Готвенето на телешко филе Вайсбрат обаче е изключително лесно, и то при условие че предлага страхотен вкус на една изтънчена вечеря, с която да впечатлите вашите гости.

Необходимите продукти за четири порции са 800 грама телешко контра филе, две супени лъжици горчица, черен пипер на вкус, осем супени лъжици зехтин, четири супени лъжици масло, четири супени лъжици брашно, две чаени лъжици майорана, една глава кромид лук, 400 грама гъби, 200 мл ароматно бяло вино, розмарин и сол.

Нарежете месото на шайби с дебелина не повече от два см и ги начукайте, като внимавате да не ги разкъсате. Намажете ги с горчица и ги наръсете с черен пипер. Оставете ги да престоят на студено за час и половина.

Смесете брашното с майораната. Тази смес използвайте за панировка. В нагорещен тиган запържете от двете страни предварително оваляното и от двете страни в брашното месо. Щом добие златист цвят, го извадете от тигана, като не изхвърляйте мазнината. В нея задушете ситно нарязания лук, докато придобие леко златист цвят. Към него добавете 100 грама нарязани на ивици гъби, виното, 100 мл вода, розмарина и солта.

След това добавете месото отново и покрийте тигана с капак. Оставя се да се задушава в продължение на 30 или 40 минути. Пече се на слаб огън. В отделен тиган запържете в масло и зехтин останалите гъби. Ако сте авантюристи, прибавете и една супена лъжица захар, като по този начин гъбите ще придобият изтънчен карамелизиран вид и вкус.

Телешко филе

Хубаво е гъбите да са пресни и за предпочитане да са от вида кладница. Телешкото филе Вайсбрат се сервира в големи и за предпочитане порцеланови чинии.

Ястието се допълва от гарнитура от задушени зеленчуци и задушен ориз с фиде. Изключително добре се комбинира с тежко червено вино, тъй като тази напитка помага за изразяването на вкуса на ястието.

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

От другите ни сайтове

Свързани рецепти