Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Три лесни рецепти с праскови, с които ще изглеждаш като професионален готвач

Три лесни рецепти с праскови, с които ще изглеждаш като професионален готвач

Обърнат кейк

Прасковите са изключително вкусни и ароматни плодове, които имат достойно място в кулинарията. Ето три лесни рецепти с праскови, които ще ви помогнат да изглеждате в очите на околните катогурме готвач.

Обърнат кейк

Необходими продукти: 12 с.л. масло на стайна температура, 2 яйца, 1и ¼ ч. брашно, ½ ч.л. бакпулвер и ¼ ч.л. сода, ¼ ч.л. сол, 1 ч.л. джинджифил, по ¾ ч. кафява и бяла захар, 2 ванилии, 3 с.л. бърбън, 3 праскови, нарязани на полумесеци, ½ ч. мътеница

Начин на приготвяне: Смесете брашното, джинджифила, содата и солта. В тиган задушете 4 с.л. масло, кафявата захар, 1 ванилия, бърбъна и прасковите около 10 минути. Наредете плодовете на дъното на тава с диаметър 22 см, залейте със соса.

Разбийте с миксер останалото масло със захарта, добавете яйцата едно по едно, а след това - на части и брашното, мътеницата и 1 ванилия, но вече разбърквайте с дървена или пластмасова лъжица. Сипете върху плодовете и печете 40 минути в предварително загрята на 180 ° фурна. След като изстине, десертът се обръща в чиния за сервиране.

Коктейл с камбала и скариди

Севиче

Необходими продукти: ½ глава лук, 1 праскова, 1 люта чушка, по 250 г камбала и скариди, ½ ч. лимонов сок, 2 с.л. зехтин, 2 с.л. кориандър, сол и черен пипер

Начин на приготвяне: Нарязаните лук, праскова, чушка, камбала и скариди се заливат със сока и сол. Оставете в хладилник в покрита купа за 1 час, но ги разбъркайте няколко пъти. Отцедете сока и добавете зехтин, кориандър, сол и пипер на вкус. Сипете в чаши и украсете с тънки резени лайм, ако желаете.

Консервирани праскови

Консервирани праскови

Необходими са ви: 5 праскови, ¾ ч. захар, сокът от ½ лимон и щипка сол

Начин на приготвяне: Нарежете прасковите, разбъркайте ги с останалите продукти в купа, покрийте я и я сложете в хладилника за една нощ. Прецедете сместа и сварете сока, докато се редуцира на половина. След това добавете и прасковите и варете около 15 минути.

За да е по-гладко сладкото, по време на варенето може да намачкате парчетата плодове с лъжица. Друг вариант е, преди да ги сварите, да ги смелите в блендер. Изстиналата смес може да се съхранява до 3 седмици в хладилник или да се стерилизира в бурканчета.

За да поднесете разкошни десерти с тази сладка супа с праскови, използвайте ги да гарнирате сладолед, мелби, кремове, сладки суфлета или сладкиши.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest