Диетичен режим при уртикария

Плодове

Има два вида уртикария – предизвикана от стрес на нервна почва и причинена от инфекция. Заболяването представлява неприятен кожен обрив. Появата му се характеризира със зачервяване на кожата, последвано с отичане на засегнатото място и сърбеж.

Заболяването може да дойде след прием на определени лекарства, които организмът отхвърля, храна и дори ухапване на насекомо. За щастие уртикарията е лечима, но в процеса на оздравяване пациентът има нужда да се подложи на специална диета.

Специалистите препоръчват на пациенти, страдащи от нервна уртикария, да пият поне веднъж дневно чай от мента, маточина, лавандула, босилек, бял равнец или валериана. Менюто им трябва да е основно вегетарианско. Храните, които се приемат, трябва да са млечни и растителни, като акцент се поставя на плодовете. Всичко трябва да е измито, защото вече е доказано, че 90 процента от страдащите от уртикария имат склонност към алергия.

Уртикария

Непременно трябва да се избягва месо, без значение от вида на заболяването. Това важи в пълна сила за свинско, говеждо, овнешко, дори и риба. Докато към гореизброените може и да се направи кратко залитане, консервираното месо е пълно табу. Избягвайте яйцата, мъховите и цитрусовите плодове, бобовите храни, орехите, какаото, шоколада и хайвера.

Пърженото също влиза в графата забранено. Продуктите, които ядете, трябва да се варени или печени. Не преяждайте, защото при това заболяване организмът трябва да се изчисти. Избягвайте пикантните подправки, солта, оцветителите и не на последно място - консервантите.

Диета

При уртикария организмът трябва да се интоксикира. Това става с почистване на дебелото черво, черния дроб, бъбреците и други органи. Определете си два дни в месеца (най-добре в началото и в средата му), когато се ограничете на пресни сезонни плодове, плодови сокове, чай от лайка, коприва или хвощ и много, много вода.

Този хранителен режим ще ви помогне да се отървете от неприятния обрив много по-бързо от това да разчитате само на лекарствени средства.

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати