Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Десетте суперздравословни екзотични храни

Десетте суперздравословни екзотични храни

Пламена M.Пламена M.
Джедай
2k1k
10 от 10 Снимки

10. Куркума


Подобно на джинджифила, куркумата от хилядолетия се счита за свещена. Индийската подправка е неделима час от съставките на кърито. Приемът ѝ намалява холестерола и подобрява процесите на храносмилането. Действа противовъзпалително.

Светът е полудял по непознатото. Екзотичните храни се превърнаха в неделима част от трапезата ни. И с право – те са суперздравословни.

И макар че лечителят Дънов ни съветва да консумираме храни, които са типични само за нашия регион, модата по новите храни все повече ни поглъща. Доста от тях не са типични за нашите географски ширини и пътуват хиляди километри, преди да се озоват на нашите пазари.

И ако се чудите кой продукт държи първо място на най-луксозната храна в света, то нека ви кажем, че това е хайверът от моруна. Тази екзотика в гастрономията струва повече от $5000 за килограм. Високата цена се определя от това, че този вид риба живее само Каспийско море и екземплярите трябва да съзреят повече от 20 години, преди виолетово-черният им хайвер да става за ядене.

Като оставим тази глезотия настрана, полезните продукти не бива да се пренебрегват, а да са основна част от менюто ни. За случаите, когато искате да разнообразите родната шопска салата и бабината юфка, в галерията горе може да разгледате топ 10 на най-екзотичните храни с невероятни ползи върху нашето здраве.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ирина Андреева Jolie
Само акай бери и кейл не съм яла,защото няма от къде да си купя.С кейл особено има много хубави рецепти,но....
1
0