Верона каза НЕ на кебапа и гиросите!

Турски кебап

Властите на Верона решиха да сложат край на кебапа, гиросите и всички останали пържени специалитети, бързи закуски и етнически храни, които заплашват да превземат историческия център на града.

Общинарите в града на Ромео и Жулиета приеха решение, което налага ограничения на броя на заведенията за хранене, в които се предлагат етнически нетипични за региона храни.

Ограничението ще важи за района на историческия център на Верона, който е и най-посещаван от туристите.

През последните години в града, който е една от най-посещаваните исторически и културни дестинации в Италия, се наблюдава бум на заведения за бързо хранене.

В тях се предлагат на туристите, гръцки гироси, кебап и други пържени аламинути, които не са типични за италианската кухня.

Дюнер

В опит да запазят своето културно, историческо и кулинарно наследство властите на Верона издадоха забрана за откриването на каквито и да е нови ресторанти в историческата част на града, ако в тях се предлагат пържени храни или етнически специалитети.

Спорното според някои търговци решение се радва на голямо одобрение от страна на местното население.

Местните жители смятат, че така гостите на Верона ще имат възможността да се насладят на автентична италианска кухня и да опитат от местните специалитети.

Сред най-известните местни ястия са задушена с крема сирене полента и бавно варено рагу от патица, които се поднасят със задължителната чаша пивко червено вино.

5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати