Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Хранителни комбинации, които да избягваме

Хранителни комбинации, които да избягваме

Yana G.Yana G.
Готвач
100750
Хранителни комбинации, които да избягваме

Ако искаме да се чувстваме добре, да ни е леко и комфортно, се препоръчва да избягваме следните хранителни комбинации:

1) Приемът на плодове по време на хранене или като десерт след храненето - Плодовете по принцип се абсорбират бързо, но в комбинация с месо или например млечни продукти, те се задържат прекалено дълго в стомаха и ще ферментира. Това се отразява на теглото ни, получават се газове и подуване.

2) Животински протеини и въглехидрати - Приемът им заедно, забавя тяхното разграждане. Това води до газове и подуване на стомаха. Смесването на двата вида храна, премахва полезните им свойства, които получаваме при консумирането им поотделно.

3)Домати с различни видове въглехидрати - При консумирането на домати с картофи или ориз например води до затруднено храносмилане и спадане на цялостния тонус на организма.

4)Плодове с кисело мляко - Обичан десерт, но не много подходящ. Може да доведе до обостряне на различни алергии.

5)Мляко и житни продукти - Двата вида храна са бързо разграждащи се и това предизвиква стрес на организма. Това води до вариране стойностите на кръвната захар и усещане на умора.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest