Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Три идеи за месни детски кюфтета

Три идеи за месни детски кюфтета

3 от 3 Снимки

Кюфтета с бял сос


Необходими продукти: 600 г телешка кайма, 1 яйце, 4 с. л. ориз, 3 с. л. зехтин, 2 с. л. брашно, 1 ч. ч. кисело мляко, сол на вкус, няколко стръка магданоз, брашно за овалване.

В купа се смесват каймата, ориза, ситно нарязаният магданоз и малко сол на вкус. От тази смес се приготвят кюфтенца, които се овалват в брашно и се пускат във вряща подсолена вода. Котлона се намалява и кюфтетата се варят около 40- 50 мин.

В купа се смесват брашното, млякото и разбитото яйце и към тях постепенно се прибавя част от бульона, в който са врели кюфтетата с цел да се изравни температурата на двете смеси. Накрая всичко се добавя към кюфтетата и се вари още малко докато се сгъсти. По желание може да се подправи с още малко ситно нарязан магданоз.

Не е ясно дали само поради симпатичната си закръглена форма или просто заради самия си вкус, но месните кюфтета са любимо ястие на децата.

Тъй като най-вероятно Ви е омръзнало да ги приготвяте на скара или пък се притеснявате да ги пържите от гледна точка на това дали са здравословни, тук ще Ви покажем как да приготвите по-нестандартни месни кюфтета, които хем са вкусни, хем са полезни.

Разглеждайте предложенията ни в горната галерия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати