Това са най-пикантните сосове на света

Табаско

Голяма част от традиционните рецепти на някои нации задължително включват люти подправки, а най-големите фенове на пикантната храна са индийците и хората от ориенталския свят.

Лютият сос е честа добавка към салати, спагети и месни ястия. Пикантното е разпространено по цял свят, а редица медицински проучвания посочват, че пикантните храни са най-сигурният начин за топене на килограми и поддържане на идеална фигура.

Сред лютите сосове обаче има и такива видове, които и най-големите фенове на пикантното трудно ще консумират. От foodpanda представят 6-те най-люти, които може да опитате.

Сос Срирача

Произведен е през 1980 година в Лос Анджелис и в състава му са включени чили, чесън и червен пипер;

Сос Чолула

Лют Сос

Появява се през 1989 година, като съдържа над 20 подправки, сред които люти чушки, сол и оцет;

Сос Криста

Произведен е през 1923 година в Луизиана и се превръща в любим сос на местните жители. Днес често може да се види като добавка към салати и бургери;

Сос Редход Франк

Сосът е произведен през 1920 година в Мисури и съчетава вкусовете на пържени крилца, соев сос и чили, които са любими на повечето американци;

Сос Табаско

Познат е от 1968 година, а за негов род щат е сочен Луизиана. Той е един от най-разпространените люти сосове в света;

Сос Валентина Салса Пиканте

Мексиканският сос е произведен през 1923 година и е комбинация между чушки, сол, оцет и подправки.

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Марина
Марина
10.04.2016 10:38
От всичките само Табаско съм опитвала. Бива си го.
0
0