Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Рецепти за дяволски яйца, с които ще си оближете пръстите

Рецепти за дяволски яйца, с които ще си оближете пръстите

NEVINEVI
Помощник Готвач
251k
Пълнени яйца

Дяволски яйца се наричат варени яйца, чиито жълтъци са извадени и смесени с различни продукти, след което сместа отново е върната в половинките белтъци. Има много варианти на тези яйца и днес искам да ви предложа три от тях. Наближава Великден и тези рецепти ще са ви от полза, когато ви останат варени яйца и се чудите как да ги оползотворите по по различен начин.

Дяволски яйца с пушена пъстърва

Разполовете 6 твърдо сварени яйца и извадете внимателно жълтъците. Претрийте ги през цедка и ги сложете в купа. Прибавете към тях 1/2 ч.ч. майонеза, 2 с.л., зехтин, 2 ч.л. лимонов сок, 1/2 ч.ч. горчица и 1 щипка кайенски пипер и разбъркайте добре. Добавете пушена пъстърва, накъсана на парчета, и 2 с.л. див лук, ситно нарязан. Разбъркайте и подправете със сол и черен пипер. Напълнете белтъците с помощта на пош. Декорирайте с листа див лук.

Дяволски яйца

Дяволски яйца с бекон и сирене

Разполовете 8 твърдо сварени яйца и извадете внимателно жълтъците. Сложете ги в купа и ги намачкайте с вилица. Добавете 1/4 ч.ч настъргано на ситно ренде сирене по избор, 1/4 ч.ч. майонеза, 1/4 ч.ч. пушен бекон, нарязан на ситно и изпържен до хрупкавост. Подправете със сол и черен пипер и разбъркайте добре. Напълнете половинките белтъци. Сервирайте поръсени със ситно нарязан бекон.

Рецепти за дяволски яйца, с които ще си оближете пръстите

Хрупкави дяволски яйца със салата

Разполовете 8 твърдо сварени яйца и извадете внимателно жълтъците. Сложете ги в купа и ги намачкайте с вилица. Добавете 1 ч.л дижонска горчица, 2 скилидки чесън, ситно нарязан, 1 с.л. ситно нарязан лук, 2 ч.л. ситно нарязан магданоз, 2 с.л. прясно мляко, 2 ч.л майонеза и 1 ч.л. бял винен оцет. Разбъркайте всичко до гладка смес и подправете със сол и бял пипер.

Напълнете белтъците без връх и ги запечатайте в сух тефлонов тиган с отвора надолу, докато повърхността им стане златиста и хрупкава. Сложете в чиния микс от салатни листа по ваш избор и отгоре сложете яйцата. От останалия пълнеж направете дресинг, като към него добавите 3 с.л. зехтин, 1 с.л. дижонска горчица, 2 с.л. прясно мляко, 2 с.л. бял винен оцет, сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте добре дресинга и полейте ястието с него.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest