Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Най-вкусните видове сандвичи, събрани на едно място

Най-вкусните видове сандвичи, събрани на едно място

Здравословен сандвич

Сандвичите са много популярна храна навсякъде по света. Присъстват в повечето менюта на ресторантите - от елегантните партита и следобедни закуски с чай, та до засищащите, но обикновени ордьоври и основни ястия.

Сами по себе си те се разделят на няколко различни вида:

- Топлите сандвичи включват хотдог, хамбургери, тако, кесадия, борито и дюнери. Може да са печени или пържени;

- Топлите и открити сандвичи се правят с препечен или обикновен хляб. Сервират се в чиния, плънката е обилна и се ядат с нож и вилица. Пицата често се слага в тази категория;

- Студените сандвичи могат да за открити или затворени. Не се сервират топли и се ползват приготвени студени меса, риба, морски дарове, зеленчуци или пастети за мазане. Основният сандвич е с две филии хляб, а многопластовият сандвич може да е с три или повече филии;

Сандвич с Авокадо

- Сандвичите са хляб обикновено са малки хлебчета, красиво отрязани на ромбове, кръгчета или други форми и се сервират като следобедна закуска или на партита;

- Студените открити сандвичи включват и популярните скандинавски стьормбрьод. Презентацията е много важна, сандвичът трябва да е привлекателен на вид и да показва всичко на клиента;

Класически сандвичи:

- БМД - бекон, маруля и домат между две филии препечен хляб;

Крок мосю - сандвич с шунка и синьо сирене, топнат в разбито яйце и запечен;

Крок Мосю

- Панино - хрупкаво хлебче с плънка от студено месо и сирене, колбас, шунка и фонтина. Обикновено се пече и се сервира топъл. Често този италиански сандвич се нарича Панини;

- Ройбен - печен сандвич със солено говеждо, швейцарско сирене, кисело зеле и горчица с две филийки ръжен хляб;

- Клуб сандвич - бял хляб, маруля, пуешко, шунка, домати и бекон;

- Сандвич с краставица - бял хляб, крема сирене, ситно нарязан копър и див лук, тънко нарязана краставица.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest