Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Тънкости при приготвяне на перфектното тесто за тарт

Тънкости при приготвяне на перфектното тесто за тарт

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
1274k
Тарт

Как се приготвя тарт? Ето някои тънкости, които ще ви бъдат много полезни:

1. Когато се приготвя тарт продуктите трябва да се използват охладени и студени - например маслото, яйцата и водата. Най-добре е маслото да се раздроби на малки парчета и да се остави за 15-20 минути в хладилника. Преди да се разбъркват брашното и захарта, купата, която ще използвате оставете за 15-20 минути в хладилник. Ако маслото и купата не са охладени, а се използва топло масло, тестото ви след изпичане може да стане мазно и твърдо.

2. При приготвянето на тарт трябва да се действа малко по–бързо, за да не може продуктите да се стоплят. Тестото не трябва да се омесва дълго. Най-добре е да се използва миксер, а не да се разбъркват продуктите на ръка. Водата и яйцата се добавят постепенно и се разбъркват отново с миксер, но на по-бавен оборот.

3. Готовото тесто е добре да се увие с намазнена хартия и се оставя в хладилник да си почине поне за 1 час.

4. Втасалото тесто се поставя върху набрашнен плот. И двете страни трябва да бъдат набрашнени. Разточва се внимателно, но не много дълго, за да не се стопли много. След като бъде разточено с помощта на точилката се поставя в намазнена тава. Отново се поставя в хладилник за 15-20 минути.

Яйчен Тарт

5. Преди да се постави във фурната тестото се покрива с намазнена хартия. Върху хартията се поставя нахут, леща или боб. Това спомага тестото да не бухне много. След като бъде готов тартът, продуктите които сте поставили отгоре на хартията, се махат и могат да се поставят в кутия за следващо използване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest