Четири невероятни пълнежа за печени ябълки

Пълнени ябълки

Лекарите са провъзгласили най-популярния плод и за най-полезен - ябълката! В нея се съдържат антиоксиданти, които намаляват риска от сърдечносъдови заболявания, контролира лошия холестерол, спомага за профилактиката на болестите на мозъка като Паркинсон и Алцхаймер.

В една ябълка има само 70 калории! За да замените някой от любимите си висококалорични десерти, се възползвайте от предложенията по-долу, за да приготвите найстина неустоими десерти и предястия, които са колкото вкусни, толкова и полезни.

Те са много лесни за приготвяне. Нужно е само да издълбаете една ябълка, да я напълните с предложените пълнежи, да я поставите в намаслена тавичка и да я изпечете на 180 градуса за около 20 мин.

Пълнеж със сушени кайсии и лешници

3 сушени кайсии, 10 мл ром, 2 с.л. лешници, 1 ч.л. маково семе

Лешниците и кайсиите се режат на дребно, смесват се с маковото семе и се пълни ябълката. След печенето се пръска с малко ром. За безалкохолен вариант се използват капки кленов сироп.

Пълнеж с орехи и синьо сирене

1 клонче мащерка, 20 г синьо сирене, 30 г орехови ядки, 1 с.л. заквасена сметана

Орехите се чупят на малки парченца и се запичат в покрит тиган без мазнина. Смесват се с натрошеното сирене и се пълни ябълката. Върху вече изпечената ябълка се сипва лъжица сметана и се поръсва с листенца мащерка.

Пълнеж с бекон, свежо сирене и бадеми

Пълнеж за ябълки

1 тънък резен бекон, 1 с.л. бадеми, 1 клонче розмарин, 75 г свежо козе сирене

Ядките се запичат на тигана, розмаринът се реже на ситно. Смесват се със сиренето и се пълни ябълката. Поръсва се с изпържения в собствена мазнина и натрошен бекон. Пече се.

Пълнеж с кокосови стърготини и лайм

1 ч.л. кокосови стърготини, 1 лайм, 1 яйце, 1 ч.л. кафява захар

Яйцето се разбива със захарта и няколко капки сок от лайм. Разбърква се с кокосовите стърготини. Пълни се ябълката и се пече.При сервиране се поръсва с настъргана кора от лайм.

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати