Как се прави перфектен чай според специалистите

1 от 7 Снимки

1. Колко чай?


Нужни са два грама чай на 100 мл вода, една чаена лъжичка на човек или три супени за един чайник;

Докато много от умните книги ни учат, че трудът е направил от маймуната човек, някои хора са на принципа, че най-добре оценяваме живота си по време на почивка и след като има толкова много делници, трябва да има и същия брой празници. Поне така можем да съдим по факта, че почти всеки ден в година е празник на нещо.

На 15 декември дори отбелязваме и Световният празничен ден на чая. Макар и по нашите ширини също да обичаме топлата напитка, в някои части на света чаят е важна неделима част от културата и датата наистина е празнична. Типичен пример за това е Великобритания, където бяха организирани цели тържества по повода.

Джордж Оруел дори е казал, че чаят е един от най-важните елементи на цивилизацията и може да предизвика ожесточени спорове за това как трябва да се направи чаша от него. За да е пълна и подобаващо отбелязана празничната обстановка и да се избегнат цивилизационни спорове и конфликти, Световният институт по чая Хоуп & Глори (да, има и такава институция, която естествено е базирана в Англия) пусна подробно ръководство под формата на въпроси и отговори за това как да направим перфектен чай. Разгледайте галерията горе и вижте съветите на експертите.

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати