Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Индийски разядки конкурират родната топеница

Индийски разядки конкурират родната топеница

Разядки

Индийската кухня, която е позната по цял свят със своите аромати и екзотични вкусове, може вече да бъде пробвана и на много места в България. Въпреки това, ако искате да си спестите разходката или пък разходите, поръчвайки си индийско меню, можете да пробвате да си приготвите индийска кухня и у дома.

Ето защо тук ще Ви предложим 3 топспециалитета от Индия, които са лесни и бързи за приготвяне и доста конкурират родните топеници и разядки. Дали ще си сипете една ракия, докато им се наслаждавате, избирате вие.

Салата Бомбай

Необходими продукти: 200 г бяло зеле, 200 г червено зеле, половин глава китайско зеле, 2 моркова, 2 домата, 1 краставица, 4 с.л. царевица от консерва, щипка лют червен пипер, олио, лимонов сок и сол на вкус

Индийска кухня

Начин на приготвяне: Зелетата, краставицата и морковите се нарязват на тънки ивички, а доматите - на кубчета. Всички продукти се смесват в купа, добавя се царевицата и останалите подправки. Пробва се на вкус и ако е необходимо, се добавя още сол и олио.

Чатни от домати

Необходими продукти: 1 кг домати, 800 г ябълки, 300 г захар, 250 г стафиди, 2 глави кромид лук, 1 зелена и 1 червена чушка, 350 мл оцет, щипка джинджифил, сол на вкус

Начин на приготвяне: Доматите се попарват, обелват и нарязват на кубчета. Ябълките и лукът също се обелват и нарязват на кубчета, чушките се изтърбушват, измиват и нарязват на лентички.

Чътни

В тенджера се изсипва оцетът, доматите, лука и чушките и се добавят всички останали продукти и съставки без стафидите. След като ястието кипне, се оставя да ври на слаб огън, докато се сгъсти и малко преди да е готово се добавят и стафидите. Консумира се охладено.

Бхурта

Необходими продукти: 2 патладжана, 1 глава лук, 1 обелен домат, 2 скилидки чесън, щипка кимион на зърна, щипка пресен джинджифил, щипка лют червен пипер, сол и черен пипер на вкус, няколко стръка пресен магданоз, 5 с.л. олио

Индийски патладжани

Начин на приготвяне: Измийте патладжаните, надупчете ги с вилица и ги опечете във фурната до пълна готовност. След това ги издълбайте и изсипете настърганата им вътрешност в купа.

Загрейте олиото и пуснете в тигана зрънцата кимион, докато се разпукат. Добавете ситно нарязаният лук и чесън, докато се запържат, а след това - и нарязаните на кубчета домати и всички останали подправки. Когато всичко е почти готово, сложете в тигана и вътрешността на патладжана и оставете ястието да къкри още около 30 мин. Поднесете бхуртата със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest