Да приготвим пържено месо в буркани за зимата

Месо в буркани

Месото се нарязва на малки пържоли с дебелина до 2 см. Осолява се на вкус, както при готвене, и се поставя в тавичка с наклонено дъно да престои от 6 до 8 часа, за да се отдели част от водата му.

Изпържва се в обилна мазнина до зачервяване от двете страни. Нарежда се направо в буркани от 1 до 2 литра, като помежду се поставят зърна черен пипер, и се залива с мазнината, в която е изпържено.

Върху мазнината, която трябва добре да покрива месото, плътно се прилепва кръгче от целофан, изрязано по стените на буркана, за да се изолира от въздуха.

Върху буркана се залепва парче целофан, потопено в ракия, и се превързва със здрав конец. Бурканите се обвиват в хартия, за да не прониква в тях светлина, и се съхраняват на сухо и студено помещение.

По този начин, ако е разбира се добре изпържено месото, се запазва за 5-6 месеца, та дори и малко повече време.

Консервирано месо

Използва се за готвене и има вкус на прясно, току-що изпържено месо.

Чрез изпържване и заливане с мазнина се запазва за дълго както свинско, така и пилешко, телешко, агнешко, ярешко и всякакъв вид месо.

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати