Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»С дъх на лято: 5 освежаващи рецепти за домашна сангрия

С дъх на лято: 5 освежаващи рецепти за домашна сангрия

С дъх на лято: 5 освежаващи рецепти за домашна сангрия

Един от най-добрите начини да посрещнем лятото е с освежаваща напитка в ръка. Нашето предложение за вас е това питие да бъде домашна плодова сангрия. Има стотици варианти за приготвянето на това питие - с различни видове вина, различни плодове, ликьори и съчетаването им по всевъзможен начин. Ето и няколко от тези съчетания:

1. Искрящо шампанско с череши. Трябват ни само 700 мл изстудено шампанско и 200 г череши, 2 малки портокала и 2 малки лимона и няколко листа от мента за разкош. Измиваме плодовете и режем лимоните и портокалите на резенчета, премахваме костилките от черешите. Изсипваме плодовете в кана и ги заливаме с шампанското. Слагаме каната да се охлади за 20-30 минути. Поднасяме студено с листа от мента.

2. Червена сангрия. За да я направим ще са ни нужни 1 бутилка плодово червено вино, 1/2 чаша портокалов сок, 2 супени лъжици сок от лайм, 2 супени лъжици бренди, 2 супени лъжици захар, резените на 1 портокал, 100 г ягоди и 1 лимон. Смесваме виното, лайма, портокаловия сок, брендито и захарта и разбъркваме докато захарта се разтвори. Добавяме резените от плодовете и разбъркваме. Прибираме в хладилник поне за 1 час.

3. Сангрия от розе, цитрус и пъпеш. За тази комбинация ще си послужим с 750 мл вино розе, 1 чаша и половина прясно изцеден сок от грейпфрут, 80 мл бренди, 1 портокал, 1 лимон, 100 г сладък пъпеш, 3/4 чаша тоник. Нарязваме лимона и портокала на резени, а пъпеша на по-малки кубчета. Смесваме течните съставки, без тоника, в по-голяма кана. Добавяме плодовете и разбъркваме. Прибираме в хладилник за около час. Когато го извадим добавяме и охладения тоник. Добавяме лед ако искаме.

С дъх на лято: 5 освежаващи рецепти за домашна сангрия

4. Залез сангрия. Ще са ни необходими 1 чаша лимонов сок, 3/4 чаша захар, 2 чаени лъжици настъргана кора от лайм, 750 мл охладено вино, 1 нарязана на резени нектарина и лед. В голяма кана отново смесваме течните съставки и накрая добавяме плодовете, захарта и настърганата кора. Разбъркваме, за да сме сигурни, че захарта се е разтопила и прибираме в хладилника, за да консумираме час по-късно добре охладена напитка.

5. Миксирана плодова сангрия. Трябват ни: 1 чаша свежи боровинки, 1 чаша ягоди, 1/2 чаша къпини, 1 лимон, 750 мл шампанско, 1 степ лимонада, 30 мл лимонов ликьор. Разрязваме ягодите на половини, а лимона на резени. Смесваме всички съставки в голяма кана, добре разбъркваме, за да се разтвори степа, охлаждаме и поднасяме с още лед.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest