Чай

Кога какъв чай трябва да пием?

Чаша чай прави ежедневието ни по-поносимо и дори по-приятно. В държави като Китай има цяла чаена церемония по този повод. Чаят съдържа полезни антиоксиданти, които помагат за лечение на организма. Укрепва се имунитета, повишава умствената дейност, понижава нивото на стрес и ни помага да заспим.

Разберете кой чай най-добре отговаря на вашите нужди!

За бърз прилив на енергия се пие черен чай. Той съдържа кофеин и е полезен за тези от вас, които искат да намалят кафето, но все още се нуждаят от енергия и тонус. Силният аромат ще съживи сетивата ви и ще получите допълнителен стимул за работа през останалата част от деня.

За да се чувствате освежени и здрави опитайте белия чай. Той има малко съдържание на кофеин и най-много антиоксиданти. Тъй като това е най-малко преработеният чай в сравнение с другите видове, той има лек аромат и не се натрапва.

Ако се нуждаете от намаляване на стреса, опитайте зеления чай. Той е с естествен, тревист, неутрален вкус, който идеално намалява стреса и няма толкова кофеин, колкото черния чай.

Билков чай

Имате ли нужда от творческо вдъхновение, вземете индийския чай Сhai Tea. Той има богата вкусова палитра, съставен от различни подправки. Независимо дали ви се пие чист или с малко сметана и мед, той трябва да е в шкафа ви на една ръка разстояние, когато се нуждаете от творческо вдъхновение.

За облекчаване на настинки опитайте плодово-ароматен чай - може да е малинов чай, лимонов чай, портокалов чай. Пийте го при възпалено гърло, болки в тялото и като цяло при всяко неразположение.

При необходимост да утолите жаждата си, опитайте чай от ечемик или студен чай Оолонг. Той е направен от листа, приготвени чрез частично ферментиране, преди да бъдат изсушени. Този чай ще задоволи жаждата ви в горещите летни дни.

Най много пийте билкови чайове. Без значение каква е билката, ще ви донесе много полза. Мента, лайка, мащерка, липа, шипка са все дарове от нашата природата и са безценен лечител за хората!

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

От другите ни сайтове

Свързани рецепти