Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Пет стъпки как да си приготвим перфектното домашно масло

Пет стъпки как да си приготвим перфектното домашно масло

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
1274k
Масло

Маслото се приготвя от ценни животински хранителни вещества. Физическата структура на маслото се състои от мастни киселини. Маслото, предлагано по магазините, не е толкова здравословно тъй като съдържа консерванти и примеси. Голяма част от тях са произведени от пастьоризирано мляко.

В домашно приготвеното масло се съдържа линолова мастна киселина, която намалява риска от заразява с тежки болести като рак, тъй като се бори със свободните радикали. Освен това намалява общия холестерол и атеросклерозата.

Маслото, произведено от краве мляко, съдържа големи количества витамин Е и бета-каротин. В този случай цветът на маслото е по-тъмен. Това е индикация, че ценните витамини и хранителни вещества са именно в маслото с тъмен жълтеникав цвят.

5 стъпки за приготвяне на домашно органично масло:

Необходими продукти: 2 чаши органично краве мляко, морска сол или други ароматизанти или допълнителни хранителни вещества по избор.

1. Млякото се изсипва в голям буркан, който плътно се захлупва с капака. Препоръчително е при избора на буркан да се обърне внимание на това, че само 1/3 от него трябва да е пълен. След това бурканът се разклаща добре, докато се образува пяна на върха.

Домашно масло

2. Ако си мислите, че ще ви труден първият метод за разбъркване, можете да използвате миксер, като се разбърква 10 минути на бързи обороти.

3. След разбъркването на върха се образува гранулирана структура, която всъщност е маслото. Сега идва време да се отдели маслото от течността.

4. С помощта на филтър се взема маслото и се прекарва през студена вода. Така ще стегне по-лесно. По желание може да се добави 1 ч.л. сол.

5. Маслото се слага в малък контейнер и се съхранява в хладилник. Ако обичате различните вкусове на маслото, можете да добавите и различни подправки и вкусове.

Ето няколко малки предложения: Настърган пармезан и нарязан пресен босилек; малки парчета сирене или нарязани черни маслини; лимонови кори и фино нарязан магданоз; настърган джинджифил и няколко капки зехтин; фино нарязан кориандър и горчив доматен сос; черен пипер и морска сол.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest