Ето така чипсът и бургерите няма да вредят на здравето ни!

Средиземноморска диета

Опитвали сте, но не можете да се откажете чипса и бургерите. Сега вече има начин, които доказано намалява вредното им влияние върху вашия организъм. Според скорошно проучване в комбинация със Средиземноморска диета, която е богата на плодове, зеленчуци, риба и нерафинирани храни, организмът по-лесно понася и преработва тези, които сме свикнали да наричаме вредни храни.

Проучването било проведено сред 15 000 сърдечно здрави души от 39 различни държави. Те били разпитани относно хранителните им навици и най-често употребяваните видове храни. Били отбелязани тези, които предпочитат да се придържат към Средиземноморската диета, и останалите, които предпочитали други начини на хранене.

След като посетили всеки от участниците, три години и половина по-късно се оказало, че едва 10.1 процент от всички, включили се в експеримента, са изкарали инфаркт или друга притеснителна сърдечна болест. По-големият процент от тях обаче бил за тези, които не се доверявали на Средиземноморската диета.

Като цяло специалистите взели предвид и останалите фактори в живота, които ни влияят, и очаквали по-голям процент, което според тях означава, че и останалите храни не са чак толкова вредни, но със сигурност бихте намалили още риска от сърдечни болести, ако по-често залагате на здравословни продукти и комбинации, които са включени в този балансиран хранителен метод.

В заключение - не се измъчвайте, гледайки пакетчето чипс на бюрото на колегата. Вземете си, но компенсирайте с полезни храни следващите хранения.

Вредни храни

Няма нищо по-хубаво от това да си разрешите да похапвате всичко любимо, било то и вредно (разбира се правете го в рамките на разумното), и да знаете, че има начин то да не ви навреди.

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати