Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Правила за приготвянето на най-добрите болета

Правила за приготвянето на най-добрите болета

Правила за приготвянето на най-добрите болета

Повечето съвременни домакини си нямат и идея какво представляват болетата, нито пък какви съставки съдържат. Същевременно това са изключително лесни за приготвяне напитки, с които можете да очаровате своите гости.

Наистина болетата вече са загубили популярността си, но това се дължи единствено на факта, че вече по магазините човек може да срещне всичко, което пожелае и не се налага да си го приготвя сам. Но също така сме наясно, че домашните продукти си остават най-вкусните и предпочитани. Ето защо тук ще Ви разкрием същността на болетата и какви съставки съдържат те, без да даваме конкретни рецепти за направата им.

- Болетата са слабо алкохолни напитки, които само допреди няколко десетилетия се приготвяха в почти всяко домакинство. Представляват леки плодови вина, чийто аромат се допълва с плодов вкус по желание. Към тези напитки по правило се добавя захар, сода, газирано вино или шампанско;

- При направата на болета не използвайте силни вина, защото те биха приглушили плодовия аромат. А идеята на тези напитки е той да изпъква;

- Можете да приготвите както студени, така и топли болета, но правилото при приготвянето на топлите болета гласи, че те не изискват сода и шумящо вино или шампанско. Тези съставки се заменят със сладко десертно вино;

- За да си приготвите боле е важно да имате по-дълбока и широка купа, желателно от кристал. Ако не разполагате с такава, можете да използвате и стъклена;

Правила за приготвянето на най-добрите болета

- Обикновено се прави разграничение между сезонните болета, като топлите се поднасят зимно време, а студените когато навън вече е топло;

- При приготвянето на студените болета плодовете задължително трябва да бъдат накиснати за около 2 часа със захар или захарен сироп. Всички останали продукти също трябва да са изстудени;

- Чашите, в които се поднасят студените болета, трябва предварително да бъдат охладени, защото в самите питиета не се добавя лед, за да не се разводни напитката;

- За топлите болета чашите се загряват;

- Важно е да се спомене, че след поднасянето на болетата, по правило не се сервира друга алкохолна напитка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest