Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Спестете време в кухнята със съветите на Жак Пепен

Спестете време в кухнята със съветите на Жак Пепен

Жак Пепен

Много често на човек му се случва да се прибере огладнял у дома и да се наложи тепърва да приготвя някакво ястие за семейството си. А същевременно иска и това ястие да е нещо по-специално, което да впечатлява. Именно за такива случаи съветите и рецептите на Жак Пепен са от огромна полза.

Тъй като можете лесно да си намерите конкретните рецепти за т. нар. Бърза храна на Жак Пепен и сами да изберете какво да приготвите на близките или на гостите си, ние просто ще Ви разкрием какво съветва той относно предварителната работа и подготовка на продуктите и уредите, които ще бъдат използвани:

- Най-важно е да избирате най-качествените продукти и пресни съставки, но и да не Ви притеснява фактът, че в даден момент ще се наложи да използвате и консервирани и замразени храни. Идеята е да можете по най-бързия възможен начин да сътворите достатъчно изтънчено ястие, което да впечатлява не само с вкуса, но и с аромата си;

- Подгответе предварително всички продукти и съдове, които ще Ви трябват;

- При готвенето използвайте такива съдове, които да можете директно да сложите на масата;

- С цел спестяване на време облепвайте тавите с алуминиево фолио, за да не се налага после да ги миете старателно;

Кухня

- Научете се да използвате една и съща тенджера или тиган по време на готвенето, която да можете набързо да изплаквате между отделното готвене на продуктите, за да не се натрупват мръсни съдове, които сериозно ще ограничат свободното пространство и допълнително ще Ви изнервят;

- Наслаждавайте се, докато приготвяте храната и наблягайте на качеството, а не на количеството;

- Ако Ви се наложи да използвате кухненския робот или блендера повече от веднъж, помислете предварително кои продукти в каква последователност да сложите, така че да не Ви се налага да миете уреда. Така например, ако сте си поставили за цел да направите хлебни трохи за някоя салата или супа и същевременно искате да имате и готово пюре от грах, е най-логично първо да приготвите трохите, а после пюрето. По този начин ще успеете да си спестите досадното миене, а понякога спестяването на време е от изключително важно значение за успехите в кухнята.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest