Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Бързо предястие с репички на Жак Пепен, което ще очарова гостите ви

Бързо предястие с репички на Жак Пепен, което ще очарова гостите ви

Филийки с репички

Всеки уважаващ себе си почитател на кулинарното изкуство е чувал името на Жак Пепен. Той е родом от Франция, но по настоящем живее в САЩ. Започва да проявява интерес към готварството още като малък, докато се мотае в кухнята на родителите си, които са ресторантьори.

Едва 13-годишен вече започва стаж в подобен ресторант, където впечатлява всички с кулинарните си умения. Славата му не престава да нараства. Бил е личен готвач дори на Шарл дьо Гол. По-късно Жак Пепен започва да се занимава с писане на готварски книги, които имат неимоверен успех не само в Европа, но и в САЩ.

Популяризира френската кухня, като същевременно налага безброй свои рецепти, станали любими на много домакинства. Предаването му е обявено за най-доброто кулинарно шоу на 1997 и 1999 г.

Жак Пепен

Та същият този Жак Пепен, чието правило е Готвенето трябва да е забавление, а ние също го подкрепяме на 100%, има някои невероятни кулинарни хрумвания, които могат да звучат прекалено просто, но същевременно са достатъчно изтънчени, за да могат да впечатлят дори и най-претенциозните Ви гости. А най-хубавото е, че са наистина изключително лесни за приготвяне и не изискват почти никакво време.

Типичен пример за такава рецепта е тази с печените филийки и репички, които можете винаги да поднесете, ако Ви дойдат изненадващи гости, на които все пак освен питие е добре да предложите и нещо за ядене. Ето каква е тайната на Жак Пепен:

Бързо предястие от филийки с репички

Необходими продукти: 1 франзела, около 80 мг, обезсолено масло, 1 връзка репички, 2 щипки морска сол

репички

Начин на приготвяне: Франзелата се нарязва на филии с дебелина от около 1 см. Всяка филия с намазва обилно с масло, а репичките се нарязват на тънки резенчета. За тази цел е най-добре да използвате белачка за зеленчуци, особено ако разполагате с такава, която има вълнообразна форма.

Репичките се подреждат върху маслото, така че да се застъпват, поръсват се с малко морска сол и по този начин вече разполагате с идеално предястие, което сте приготвили само за няколко минути. А и важното е, че подхожда на почти всякакви питиета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest