Какво се крие зад името Муира Пуама

Муира Пуама

Като названия вероятно сте чували голяма част от билките, които растат в България и също така вероятно знаете и за лечебните свойства на много от тях. Какво ще кажете обаче за билката Муира Пуама? Надали дори Ви говори нещо. Ето защо тук ще Ви разкрием какво се крие зад това име.

Билката Муира Пуама е голямо и внушително дърво, което е с височина от 3 до 5 м. В зависимост от разновидностите му, то може да има искрящо бели или леко жълтеникави цветове и красиво оформени зелени листа. Расте по поречието на река Амазонка, предимно в бразилските ѝ части.

Може да се срещне и в тропическите части на Африка, но в случая ни интересува разновидността на Муира Пуама, която е известна като Ptychopetalum olacoides. Защото тя съдържа безценни фитохимикали и алкалоиди, които съдействат за премахване на стреса, облекчаване на умората и най-вече за стимулиране на желанието за секс.

Наистина не може категорично Муира Пуама да се нарече афродизиак, защото няма как единствено и само с нейна помощ да превърнете половия си живот винаги в успешен. Но съдържащите се в нея лулеол и мурапуамин са онези съставки, които съвсем научно и клинично доказано съдействат за намаляване на стреса и за подпомагане на нормалното либидо и ерекция. А най-хубавото е, че Муира Пуама действа еднакво ефективно както при жените, така и при мъжете.

Муира Пуама на прах

Вероятно най-подробно с въздействието на амазонското чудо, което си е спечелило и името Потентното дърво, се е занимавал д-р Жак Уайнберг, френски лекар. Именно той е доказал благоприятния ефект върху хората, които се доверяват на силите на Муира Пуама.

И за да не си мислите, че става въпрос за някой самозван доктор е добре да споменем, че въпросният Жак Уайнбер е доктор по медицина и криминология, международно признат психотерапевт и сексолог. Въпреки напредналата си възраст продължава да преподава в Париж, да издава научни трудове, да обикаля света по различни програми за сексуалното възпитание и да е консултант на Световната здравна организация.

Д-р Жак Уайнберг успява да докаже, че Муира Пуама наистина облекчава усещането за стрес и умора и подпомага поддържането на ерекцията. Така че ако имате проблеми в тази сфера, можете да се насочите към най-близката аптека и да се сдобиете с този изцяло природен продукт, който се продава под формата на хранителна добавка.

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати