Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Домашно приготвени пуканки: По-вкусни и полезни

Домашно приготвени пуканки: По-вкусни и полезни

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
1462k
Домашно приготвени пуканки: По-вкусни и полезни

Къде отидоха традициите и знаят ли вашите деца изобщо как сме пукали пуканките си ние когато сме били деца - без помощта на микровълнова печка и специални пакети. Отговорът вероятно е НЕ.

Всички ние обичаме и хапваме често пуканки, но вече никой не се старае да отгледа сам царевица, да обере кочаните и да отрони ситните зрънца от тях. Много по-лесно ви се вижда да купите пакета от магазина, да го пуснете за 4 минути в микровълнова и да извадите готови овкусени и осолени пуканки.

Както всяко хубаво нещо обаче и тук има уловка. Повечето подобни пакети съдържат нискокачествени мазнини, които са вредни за организма. Проучванията показват, че трансмазнините, които консумираме с подобни на чипса и пуканките пакетирани храни, повишават нивата на холестерол в кръвта ни, а това води след себе си развитието на различни сърдечни заболявания.

Официални данни показват, че само в Америка за една година продадените кутии с пуканки са 16 милиарда, а колко ли още такива се правят у дома. Положението е далеч по-сериозно отколкото си го представяме и тази ситуация не трябва да бъде отхвърляна с лека ръка, а е добре да се вземат някакви сериозни мерки.

Домашно приготвени пуканки: По-вкусни и полезни

Ние лично сериозно ще се замислим следващия път, когато протегнем ръка към щанда с пакетираните пуканки. Не е ли по-добре да отскочиш до пазара и да намериш баба, която е отгледала зрънцата с помощта единствено на двете си ръце - без препарати и без вредна химия.

Така от една страна ти ще си сигурен, че консумираш качествен продукт и ще си го приготвиш сам, а от друга ще помогнеш на тази баба да изкара стотинки за днешния хляб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest