Gotvach.bg»Статии»Любопитно»Шест професии за хора, които обичат храна, но не искат да готвят

Шест професии за хора, които обичат храна, но не искат да готвят

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
1462k
кулинарен фотограф

Кой казва, че трябва да сте спец в кухнята щом обичате храната? Не е задължително да сте затворен в кухнята по цял ден - може да избирате сред множество професии, свързани с храна - да я дегустирате, да я обсъждате, да я изучавате и т.н.

Ето някои професии, за които може и да не сте се замисляли до сега, а те да се окажат идеалните за вас:

бира

1. Пивовар

Не се изисква предварително образование и специални квалификации. Всичко се учи от момента, в който започнете. Бъдете подготвени обаче, че тук обаче не става въпрос за това какъв е "опита" ви с бирата. Ще трябва да работите по точни формули, да отговаряте за поддръжката и почистването на цялото оборудване обвързано с процеса на варене на бирата.

месар

2. Месар

Професията е изцяло обвързана със сръчност и точна преценка. Трябва да умеете да преценявате кое месо и къде точно да отрежете, така че клиента да остане доволен.

бариста

3. Барист

Ароматът на прясно и току-що изпечено кафе е любим на много хора. Ако и вие сте сред тях вероятно трябва да потърсите работа като барист. Има различни курсове, започващи от основите, минаващи през любител, специалист, та чак до маестро. При положение, че сте решили да се опитате в това поприще ще е хубаво да изкарате такъв курс за да изучите всички тайни за ароматната напитка.

4. Кулинарен фотограф

Въпреки че технологиите са сравнително напреднали и в днешно време почти всеки може да направи прилични кулинарни снимки, за човек, които е решил сериозно да се занимава само и единствено с това също има място под слънцето. Важното е да сте креативен и да умеете да боравите добре със светлината, стилизирането и поставянето на храната по такъв начин, че да накарате хората да усетят чрез снимката вкуса, аромата и сочността на дадените продукти.

кулинарен писател

5. Кулинарен писател

В зависимост от това на какво място работите и за каква публика пишете, вие ще се нуждаете, както от различни познания за храната като цяло, така и за факти и събития от историята, които ще дадат на читателите ви много по-разширени познания по темата. Диплома по журналистика също ще ви е от голяма полза.

сомелиер

6. Сомелиер

Ако обичате да пийвате вино и смятате, че това е подходяща за вас професия - то вие сериозно сте се объркали. Добрият сомелиер не само, че не пие, а единствено дегустира виното, но е толкова добре обучен и трениран, че може да споделя различни факти и съвети относно различните реколти в зависимост от годината на производство и произхода на виното.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest