Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Съветите на хитрата домакиня за по-лесна обработка на риба

Съветите на хитрата домакиня за по-лесна обработка на риба

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
1462k
Сурова риба

Мразите ли момента, когато съпругът ви се прибира с богат улов риба и вие не можете да се порадвате заедно с него на късметлийския ден, защото знаете какво ви чака след това. Ето някои хитрини, които ще улеснят предварителната ви подготовка за рибната вечеря.

- Люспите ще отстраните по-лесно, ако предварително натриете рибата с оцет;

- Дъската, на която ще работите, трябва да е поръсена със сол, за да не се плъзга рибата;

- Напръскайте рибното месо със сока от половин лимон, преди да го посолите;

- Ако месото е тъмно - да знаете, че ви вечерята ви няма да е от най-диетичните. Тъмните риби са доста калорични;

- Ще познаете дали рибата е добре изпечена, като дръпнете перките на гърба ѝ - ако останат цели, значи е дошло време да сервирате на масата;

- След като измиете съда, в който сте готвили риба, обичайно остава характерна миризма. За да я отстраните, сварете в този съд малко чай. Друг вариант е да посипете съда обилно със сол и да го накиснете във вода поне за час;

- Ако цялата стая мирише и искате въздухът да се изчисти бързо и лесно, поставете на котлона съд с вряща вода и капнете няколко капки лавандулов спирт;

Риба

- От ръцете си може да премахнете дъха на риба, като се натриете със сол и след това ги изплакнете;

- Ако затоплите пушена риба за няколко минути във фурна, нейният вкус ще стане като на прясна риба.

Надяваме се, че сте научили нещо ново и полезно и вече почистването и подготовката на рибата, преди да дойде моментът ѝ за готвене, няма да ви е чак толкова неприятен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest