Вижте къде по света се яде най-много и най-малко месо

Карнист

Най-големите вегетарианци в света са в Бангладеш, където средно един човек изяжда по 4 килограма месо на година, показва проучване на Организацията на обединените нации.

След Бангладеш в класацията на страните, които консумират най-малко месо, са Индия с консумация от 4.4 килограма месо на година, Бурунди с 5.2 килограма месо, Шри Ланка – 6.3 килограма месо, Руанда – 6.5 килограма месо и Сиера Леоне – 7.3 килограма месо.

Великобритания попада сред страните, където най-често се консумира месо, и всяка година в страната се изяждат по средно 84.2 килограма месо на година от един човек.

Лидери при месоядните обаче са САЩ, където средно един човек за година поглъща по 120 килограма на година, което е си 30 пъти повече от место, което се яде в Бангладеш.

От резултатите става ясно, че водещите страни при консумацията на месо са и сред страните с най-затлъстяващо население. В САЩ и Нова Зеландия обаче потреблението на месо е намаляло през последните години.

Изследването показва още, че почитателите на месото във Великобритания най-често си приготвят вечеря с телешко месо. По потребление след него се нареждат свинското, агнешкото, пуешкото, пилешкото и еленското месо.

Месо

Само 16% от месоядните хора са пробвали да се откажат от консумацията на месо и да станат вегетарианци. Повечето от тях обаче не са успели и са се върнали към предишния си режим на хранене.

60% от участниците в проучването споделят, че любовта им към месните продукти не намалява с течение на времето. 5% от тях дори не крият, че смятат да увеличат консумацията на любимия си продукт.

40% от любителите на месо споделят, че изпитват разочарование, когато им бъде поднесено безмесно ястие.

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати