Японската кухня е полезна за здравето

Японската кухня е полезна за здравето

Японската кухня става все по-популярна. Освен че имат уникален вкус, азиатските сушита, супи и ястия, подобряват здравето.

Учени от Националния университет на Сингапур проведоха проучване, което установи, че в соевият сос, традиционно използван в японската кухня като подправка за ястия, се съдържат десет пъти повече антиоксиданти, отколкото в червеното вино и сто пъти повече, отколкото в сока от портокал.

А всички знаем, че антиоксидантите са от значение за здравето на човешкия организъм.

Благодарение на антиоксидантите тялото е в състояние да се бори с вирусите и да се защитава от свободните радикали, които засягат клетките.

Експерти по хранене от Сингапур твърдят, че ако често включваме в храната си соев сос, кръвообращението ни ще се подобри с до 50%.

В допълнение соевият сос оказва благоприятен ефект върху сърдечно-съдовата дейност, предотвратява много сърдечни заболявания.

Източната подправка също укрепва кръвоносните съдове и има успокояващ ефект върху нервната система.

5 1
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати