Предотвратиха вноса на тонове контрабандно месо у нас

Замразено месо

От НАП спряха вноса на 64 тона замразено свинско и телешко месо, което е трябвало да се продава на нашите пазари. Месото е идвало от Румъния и е превозвано в три камиона.

При проверка на границата шофьорите са предоставили документи на инспекторите за превоз на тесто, но при оглед на стоката е било констатирано, че е замразено месо.

Шофьорите са били двама поляци и един българин. Съставени им са актове, камионите са били пломбирани, а на стоката е наложен запор. За случая са били уведомени Българската агенция по безопасност на храните.

В разследването са се включили и Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари на ГДБОП в сътрудничество с органите на МВР, съобщава БГНЕС.

От началото на годината от НАП са успели да проследят движението на 200 милиона килограма месо и 1 милиард пазарни стоки, сред които плодове, зеленчуци, захар, брашно, мляко и млечни продукти.

Междувременни от отдел Контрол на храните към Областна дирекция по безопасност на храните в Пазарджик са извършили 619 проверки в областта във връзка с предстоящите коледно-новогодишни празници, съобщава агенция Фокус.

Щанд с месо

В резултат на проверките са били бракувани и унищожени 4890 яйца, 526 килограма патешки фенери, 60 килограма свински уши, 13 килограма свински сърца. Повечето стоки са били унищожени, защото не разполагали с документи за произход.

На нарушителите са били съставени актове за административно нарушение. Сред пропуските, които инспекторите са установили, са лоша хигиена на работното място и липса на работно облекло за служителите.

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати