В памет на големия талант Беноа Виолие

1 от 6 Снимки
Отел дьо Вил, Крисие

Скоро ще се навърши година, откакто целияt кулинарен свят беше разтърсен от внезапната кончина на един от най-големите готвачи на нашето време Беноа Виолие. Каква е причината да вземе това съдбовно решение и да сложи край на живота си, и до днес не е ясно.

За съжаление това не е първият случай, когато Голям готвач не издържа на напрежението и решава да сложи край на земния си път. Зад шедьоврите, поднесени в чиния, стои много труд и не само това.

Какво се случва след Беноа в ресторанта Отел дьо Вил в малкия швейцарски град Крисие, над чийто вход все още стои името му? Мишлен неотдавна обяви, че кулинарният храм запазва 3-те си звезди и с това затвърди качеството и приемствеността в Отел дьо Вил. Щафетата беше поета от заместника на Беноа Франк Джованни, като съпругата му Бриджит продължи да го менажира все така успешно.

Желаещите да опитат великолепните ястия във реномирания ресторант трябва да си запазят маса минимум 3 месеца по-рано. Беноа Виолие беше известен с феноменалните си рецепти за дивеч /разгледай галерията/, които беше издал в четири кулинарни книги.

Традицията е запазена и в сезона на дивеча в Швейцария, който приключва с падането на снега, в ресторанта се предлага пресен дивеч, приготвен повече от отлично по рецептите на гениалния Беноа.

Удивителна е топлината и специалното внимание, които се отделят на всеки гост, въпреки очевидния лукс и висшия пилотаж, характерни за това място.

Пиша тези редове в памет на Беноа Виолие, с когото имах честта да се запозная и да се докосна до големия му талант.

В Отел дьо Вил никой не е забравен и нищо не е забравено.

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати