Пържола с гарнитура е идеалното хапване за зимата

1 от 3 Снимки

Когато говорим за желязо, цинк и витамини в организма, първо се сещаме за свинското месо. Да, свинското месо съдържа доста мазнини, но пък зимата е идеален сезон за неговата консумация.

Защо?

Много просто - зимата организмът ни се нуждае от допълнителна топлина. Свинското месо не е просто източник на протеин. В него се съдържат много витамини от групата В - В1, В2, В3, В6 и В12. Тези витамини са особено важни за имунната система.

Към свинското месо е полезно да се добави мащерка. Тя е основен източник на фитонциди.

Разбира се има и хора, които не обичат свинското месо. Те може да го заменят с телешко. Телешкото месо е източник на протеини, витамини, желязо, магнезий, фосфор и цинк.

Най-важно е желязото, защото то действа като имуностимулатор срещу различните вируси. То се разпределя в организма, натрупва се и премахва заразените с вирус клетки.

Само месото обаче не е достатъчно. Съотношението на белтъчини, мазнини и въглехидрати в организма трябва да бъде 1:1:4. Затова е особено важно към месото да се добави и гарнитура.

Такава може да бъде направена от картофи, ориз или зелечуци.

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати