Ню Хемпшир каза Не на руската водка

Руска водка

Първият щат, въстанал срещу руската водка, е Ню Хемпшир. Това е част от антируските санкции, коио местните власти решиха да предприемат след хакерските атаки от Москва.

На последното задължително събрание на американския щат Ню Хемпшир бе внесено предложение за пълна забрана на продажбата на руска водка на територията на щата. Инициативата е дело на местния сенатор Джеф Удбърн.

Местните власт са убедени, че всички в САЩ трябва да реагират адекватно срещу Москва. Според действащата администрация във Вашингтон хакерските атаки от преди няколко дни са дело именно на руснаци.

Антируските санкции включват две конкретни мерки. Законопроектът на Удбърн предвижда забрана на местния пенсионен фонд да влага средства в руски ценни книжа и забрана на руската водка.

Водка

В настоящия момент на територията на Ню Хемпшир се продават 159 марки американска водка, както и много чуждестранни. В указанията обаче се посочва само известната водка Руский стандарт. За други продукти като водката Столичная санкциите не важат. Обяснението е, че тя е произведена в Латвия.

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати