Топ 10 ключови правила за начинаещия готвач

Начинаещи готвачи

1. Провери, приготви и нарежи всички продукти (все още не си толкова бърз, за да го правиш в движение, нещо ще оплескаш);

2. При запръжка/сосове последователността е лук-чушка-домат. Доматът е винаги последен, защото втвърдява храната. Освен това е кисел, затова добавяйте щипка захар към него;

3. При варене на паста, картофи, зърнени, месо, добавяй щипка сол, след края измий или смени водата (на боба);

4. Не добавяй сол, когато храната съдържа бульон, маслини, сирене или соев сос/уни сос - ще го пресолиш;

Ориз

5. При варенето на ориз съотношението е 3:1 - вода:ориз;

6. Не се страхувай;

7. Но не се и хвърляй на супер сложни ястия в началото. Провалът ни е почти гарантиран;

8. Проверявай срока и качеството на продуктите, които ползваш. Не искаш да отровиш накого, нали? Използвай кухненско фолио за съхраняване на храната;

Готвене

9. Винаги опитвай храната. Така ще се подсигуряваш и усъвършенстваш небцето си;

10. Не забравяй, че най-великите готвачи са оплесквали нещата в началото. Не се отчайвай дори да порежеш някой пръст или да прегориш манджата.

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати