Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Топ 10 на храните с най-много фибри

Топ 10 на храните с най-много фибри

Yana G.Yana G.
Готвач
100734
2 от 10 Снимки

2. Малини


Освен за здравето маслините са полезни и за нашата красота. Фибрите, които съдържат, спомагат работата на стомашно-чревния тракт и при запек. Важно е да отбележим, че малините са богати на вода, което ги прави отлични диуретици и отлично средство срещу целулита. Богати са на витамин А, С, фосфор, калий, магнезий, цинк и фолиева киселина, което автоматично ги прави полезно и при бременни жени. Консумирайте ги без захар, за закуска и само когато им е сезонът;

Защо ни препоръчват и е важно да консумираме храни, богати на фибри? Отговорът на този въпрос е лесен - защото ни помагат да бъдем здрави и да влезем бързо във форма.

В основата на много диети за сваляне на излишните килограми и за запазване на резултатите след това са именно храни, богати на фибри. Важно обаче е да се отбележи, че фибрите са полезни освен за силуета, но и за здравето ни.

Те предпазват стомаха, нормализират кръвната захар и кръвното налягане. Затова е добре да включим тези храни в менюто си и без да имаме нужда от вталяване. В галерията горе може да научите кои са 10-те най-богати на фибри храни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати