Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Пет лесни съвета как да спрете да прахосвате храна

Пет лесни съвета как да спрете да прахосвате храна

1 от 5 Снимки

Плодове


Плодовете, най-вече меките като ягоди, череши, праскови, могат да бъдат години много по-дълго време, ако са поставени по такъв начин, че да не се допират едни с други. Ако имате повече място в хладилника, ги подредете в редица.

Ако не, ги опаковайте в кухненска хартия. Също така можете да ги поставите в рафта за плодове и да поставите вестници между отделните слоеве. Така ще бъдат годни от три до пет дни повече.

Как да не се разхищава храна винаги е било гореща тема за тези, които са решили да спестят пари или да опазят планетата. Въпреки многото мерки, които са взети за намаляването на хранителните отпадъци на територията на Европейския съюз, всяка година се изхвърлят стотици тонове продукти.

Нови данни, публикувани в Програмата за отпадъци и ресурси (WRAP) на ЕС, показват, че въпреки всички действия по превенция на разхищенията, от 2012 година насам хранителните отпадъци се увеличават с 4.4 на сто. Експертите отчитат, че повечето институции са се провалили в опита си да променят обществените нагласи относно разхищението на храна.

При условие, че по света около 800 милиона човека постоянно страдат от липса на храна, фактът, че продължават разхищенията на храна в някои части на света – най-вече САЩ, Китай и Западна Европа, е повече от скандален. За да се намали тази лоша тенденция, наскоро експерти разпространиха няколко полезни съвета относно това как да намалим разхищенията. По този начин ще можем да облекчим семейния си бюджет и да направим едно добро дело за планетата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати