Българско кисело мляко e любимият продукт на американците

Trimona

Българско кисело мляко зае първата позиция в категорията за млечни продукти в класацията Dairy Foods, която се провежда всяка година в САЩ. Отличеното кисело мляко е с марка Trimona.

То се произвежда от пловдивчанина Атанас Вълев, който от години живее е Ню Йорк.

За производството на киселото мляко се използва типичната българска закваска с lactobacillus bulgaricus, а в продукта не се добавят консерванти и сгъстители.

Подреждането в Dairy Foods става въз основа на онлайн гласуване, в което са се включили на 7000 регистрирани потребители. В анкетите участниците е трябвало да посочат 10-те най-добри от 30 предложени продукта.

В списъка са намерили място производители на сладолед, сирена и прясно мляко.

Trimona е кандидатствал като изцяло органичен продукт, произведен от мляко без ГМО, глутен или захар, съобщава Dairy Foods. Рекламният слоган на киселото мляко гласи: Нека гърците си имат техните философи, киселото мляко оставете на нас.

Кисело мляко

Преди 3 години същата марка кисело мляко успя да достигне до финала на конкурса Произведено в Америка, който се организира от известната телевизионна водеща Марта Стюарт.

Състезанието е много популярно в САЩ, а тогава традиционният български продукт успя да се класира в категорията Храни, земеделие и устойчивост.

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати