Чесънът кара тялото ни да произвежда сероводород

Чесън

Чесънът укрепва здравето, защото стимулира естественото производство на сероводород, твърдят американски учени. В голяма концентрация сероводородът е отровен.

Това е същият този отпадъчен продукт, който се получава при добиване на нефт и мирише на развалени яйца. Колкото и да е странно, тялото ни произвежда сероводород, който служи като антиоксидант и помага за производството на кръв.

Учените изцедили сок от чесън и го капнали върху червени кръвни телца. Те веднага започнали да отделят сероводород. Ето защо чесънът се препоръчва като профилактично средство срещу много болести.

Инфаркт

Експерименти, проведени с лабораторни мишки, доказват, че чесънът помага на организма да се бори със сърдечната недостатъчност и намалява риска от смърт вследствие на инфаркт.

Според учените при приготвянето на ястия много готвачи и домакини грешат, като добавят чесъна в ястието веднага след като го нарежат или освободят скилидките от обелките.

Много по-полезно е, ако първо нарежете или изчистите скилидките и ги оставите да постоят на стайна температура петнадесетина минути, и чак след това ги добавите в ястието.

Ако искате да се справите с миризмата, която излиза от устата ви след употреба на чесън, хапнете малко семена от копър или анасон. Те ще неутрализират миризмата на чесън.

5 7
4 4
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Киро Цистерната
Киро Цистерната
22.11.2013 23:20
Красимир,ама забрави да споменеш,че пиеше по кило ракия и две вино,и пушеше по кутия цигари на ден май?
10
2
Красимир
Красимир
18.11.2013 19:11
Дрън, дрън празни приказки - чесънът предпазвал от инфаркт.Познавах човек, който ядеше чесън в промишлени количества и въпреки това почина от инфаркт.Така,че това твърдение не го вземайте на сериозно- то просто не е вярно.
2
13