Gotvach.bg»Статии»Любопитно»Ястия, чийто имена произлизат от известни личности

Ястия, чийто имена произлизат от известни личности

9 от 9 Снимки

9. Карпачо


Ситно нарязаното и пикантно подправеното говеждо месо, което се сервира често в скандинавските страни, дължи името си на италианския художник Виторе Карпачо (15 век). Причината била, че цветът на ястието приличал на червения нюанс, който Карпачо често използвал в картините си.

В Залцбург, родният град на композитора Волфганг Амадеус Моцарт (1756-1791), са създадени едни от най-обичаните шоколадови изкушения, пълни с марципан и нуга - Бонбони Моцарт. Предприемчивите жители на града решили да слеят двете легенди в едно и през 1890 г. започнали да предлагат бонбоните под името Моцарт.

Ако пък сте фен на Пралините, то тогава би ви било любопитно да знаете, че те са получили името си от Сезар де Шоазьо, граф на Плеси-Прален (1598-1675), благородник от двора на Луи XIII.

В галерията горе подбрахме за вас едни от най-любимите на всички ни храни и деликатеси, чието възникване е любопитно обвързано с известни личности.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати